SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Historia
Koreanernas förfäder hade sina religiösa riter i de förmodade föregångarna till dagens TAEKWONDO. Yongko, Tongmaeng, Muchon och Kabi är några av de slående exemplen på sportsliga aktiviteter från denna dunkla tidsålder. Lång erfarenhet och utveckling ledde så småningom fram till den primitiva föregångaren till TAEKWONDO som hette Taekyon.
Grottmålningar daterade till Kogyuro-dynastin (37 f.Kr.) uppdagades av en grupp arkeologer 1935 och visar tekniker som är inkluderade i dagens TAEKWONDO. Silla-dynastin som blev efterföljaren blev vida berömd för sin Hwarangdo, en organisation grundad på militarism och utbildning som även inkluderade den nobla ungdomen i dåtidens Korea.
Hederskodex som Hwarang var uppbyggd på nationell lojalitet, lydnad och respekt mot föräldrar, uppriktighet mot vänner, mod i strid och undvikande av övervåld. Hwarangdo rekommenderade sin träning i rekreationssyfte vid sidan av de militära och mentala övningar de själva utförde.
Under Koryo och Yi-dynastierna benämndes TAEKWONDO ”SUBAK” som blev enormt populärt att demonstrera inför kungligheter och publik. ”SUBAK” var samtida med Neikya och Weikya, två system inom Kung Fu som hade samma attraktionskraft på allmänhet och överhet. Vid denna tid publicerades även en bok som visar vilken popularitet ”SUBAK” hade.